srijeda, 21. studenoga 2012.

Krakow za štediše 1.03

Stigli smo do iduće i posljednje stanice na našem virtualnom putovanju u Krakow.Kako izbjegnuti još neke nepotrebne troškove?

Fakutaltivni izleti



Rudnik soli u Wieliczki
Ako se radi o putu u Auschwitz, on je korektno organiziran i svakako preporučujem, ako ste u mogućnosti- odite! Cijena ovog izleta je samo 10 eura i vrijedi svakog centa. S druge strane, ako se radi o putu u Wieliczku, po cijeni od 22 eura, opet malo računajte. Naime, ovaj izlet košta 22 eura. Kreće se rano ujutro i vraća odmah nakon razgledavanja. Četiri osobe (još bolje ako vas se skupi 5) mogu sjest na taxi, platiti ulaznice i vratiti se nazad u hotel i uštediti. Ako biste radije odspavali i ostali u Wieliczki na ručku ili večeri, ovo je puno pametnija opcija. Nećete požaliti jer je konoba preko puta samog rudnika jeftina i ima odličnu ponudu domaće hrane i pive.

Novogodišnja proslava


Raspitajte se kod vodiča u kojemu će se klubu održati novogodišnja proslava. Iako će vam to nevoljko reći, to nije zbog kvalitete kluba. Ona je zaista vrhunska, a klub se nalazi na samome trgu. Stvar je u tome što vam novogodišnje karte prodaje agencija, i to po cijeni od 20-ak eura, u koju vam je uključen samo ulazak u klub i već spomenuto piće dobrodošlice. Radije se dan prije prošećite do kluba i raspitajte koliko košta karta u njihovoj prodaji. Upoznali smo mladića koji je u klub samo ušetao, bez karte i bez plaćanja, tako da postoji velika mogućnost da dotični klub uopće nije naplaćivao ulazak.


Večera u Pod Wawelom
Nadam se da će vam ovi mali savjeti biti od koristi, iskoristite maksimum od svih svojih putovanja. Tko zna kada ćete idući put imati priliku posjetiti ovaj čarobni grad. :)












Pogledajte video s nekima od slika s ovog divnog putovanja :)

Krakow za štediše Slideshow: Petra’s trip to Krakow was created with TripAdvisor TripWow!

Nema komentara:

Objavi komentar