nedjelja, 30. prosinca 2012.

Nica za hedoniste 1.02

panoramski pogled na Nicu s Chateaua
Pokušati ću stisnuti sve što imam reći o Nici u samo ova dva posta. Vama ću ostaviti da otkrijete ostalo. Ne bojte se zalutati, sigurno ćete u svojoj šetnji naletjeti na neku famoznu umjetničku galeriju ili na odlične dućane.

  Ulicama Nice

Nadam se da, kada ste uspjeli doći u ovaj krasan gradić, imate dovoljno vremena na raspolaganju da posjetite neke od mnogih ljepota Nice. Nikako nemojte propustiti prošetati  Promenadom des Anglais uz more i plažu koja se proteže cijelom obalom Nice. Primijetit ćete mnoge spomenike i kipove, a oči držite otvorenima kako ne biste promašili ulaz na Chateau , park i dvorac koje mnogi smatraju najvećim biserom Nice. Prošetajte uz slapove i pogledajte panoramu Nice s prekrasnih vidikovaca.



Najljepše je u moru biti...

Ovisno kada ste se otisnuli na ovo putovanje, ne propustite se okupati u Sredozemnome moru. Iako nije "ni do koljena" našem Jadranskom, plaža u Nici je zaista posebna, a vrijeme je više nego blagonaklono kupačima. Posjetila sam Nicu krajem Listopada, još je uvijek bilo kupača. Mislim da sam dovoljno rekla :)
Sredozemna klima je jako ugodna pa se nećete iznenaditi ako usred zime sjedite u kafićima na terasi, a sunce vas grije na 15-ak stupnjeva.



djelo Marka Chagalla, Znakovi zodijaka
Iće i piće, hedonizam i ostalo


 Izlaz iz parka vodi vas na Garibaldijev trg u samome centru grada, odakle možete nastaviti svoju šetnju prema Place Masseni, glavnom i najpoznatijem trgu i do Cours Saleye, najpoznatije ulice, koju krase mnogi dućani, štandovi i restorani. Ako ste odlučili sjesti na ručak ili večeru, a nedjelja je, jedva ćete pronaći mjesto. Stanovnici naime njeguju tradiciju objedovanja u gradu nedjeljom. Naravno, posebna je čar izgubiti se u ovom njihovom običaju i uživati u vikendu među mnoštvom ljudi.

Mješavina francuske arhitekture sa velikim talijanskim utjecajem (Nica je nekada pripadala Italiji) nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Male suvenirnice i dućani s voćem i povrćem će vas očarati, a ako naletite na Artisan Gelateriju, isprobajte neki od egzotičnih okusa sladoleda koje tamo nude. Lavanda, bosiljak i rajčica samo su neki od njih. Posjetite neku od mnogih Umjetničkih galerija, poput one Marka Chagalla . Neka vas oduševe njegova djela sa biblijskom tematikom okupljena u ovoj glaeriji.





sunčani sat na Promenadi
Mjesta koja sam ovdje opisala samo su neka od mnogih prekrasnih dijelova Nice. Azurna obala povezana je lokalnim željezničkim i autobusnim linijama te će vam posjet u Cannes ili Monaco biti gotovo neizbježni. Fotografirajte se na slavnim stepenicama s festivala u Cannesa, popijte najskuplju kavu u marini u Monacu ili ostanite u Nici i istražujte. U svakome slučaju, nećete pogriješiti.





Pogledajte video s ovog putovanja (:

Nica za Hedoniste :) Slideshow: Petra’s trip to Nice was created with TripAdvisor TripWow!






Nema komentara:

Objavi komentar